srijeda, 4. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/bajadera.jpgSastojci

    300 g šećera
    250 g mlevenih oraha
    150 g čokolade
    250 g mlevenog keksa
    200 g margarina

Glazura:

    100 g čokolade
    50 g margarina
   

Priprema

Ušpinovati šećer sa malo vode,  dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati mleveni keks, mlevene orahe, mešati dok se ne sjedini i ostaviti da se  prohladiti. U drugoj posudi rastopiti čokoladu. Prohlađenu masu podeliti na dva dela i u jednu umešati čokoladu. U pleh staviti list oblande (ili pleh premazati rastopljenim margarinom), rasporediti smesu od čokolade, preko nje staviti svetlu smesu i preliti glazurom od rastopljene čokolade sa malo margarina. Ostaviti bajaderu na hladno da se stegne i iseći na štangle. (kuhinjica.rs)

Bajadera standard

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/bajadera.jpg

Sastojci
  • 300 g šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  • 150 g čokolade
  • 250 g mlevenog keksa
  • 200 g margarina
Glazura:
  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina
     
Priprema

Ušpinovati šećer sa malo vode,  dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati mleveni keks, mlevene orahe, mešati dok se ne sjedini i ostaviti da se  prohladiti. U drugoj posudi rastopiti čokoladu. Prohlađenu masu podeliti na dva dela i u jednu umešati čokoladu. U pleh staviti list oblande (ili pleh premazati rastopljenim margarinom), rasporediti smesu od čokolade, preko nje staviti svetlu smesu i preliti glazurom od rastopljene čokolade sa malo margarina. Ostaviti bajaderu na hladno da se stegne i iseći na štangle. (kuhinjica.rs)
- See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/bajadera-standard.html#sthash.WziFslY0.dpuf

Bajadera standard

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/bajadera.jpg

Sastojci
  • 300 g šećera
  • 250 g mlevenih oraha
  • 150 g čokolade
  • 250 g mlevenog keksa
  • 200 g margarina
Glazura:
  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina
     
Priprema

Ušpinovati šećer sa malo vode,  dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati mleveni keks, mlevene orahe, mešati dok se ne sjedini i ostaviti da se  prohladiti. U drugoj posudi rastopiti čokoladu. Prohlađenu masu podeliti na dva dela i u jednu umešati čokoladu. U pleh staviti list oblande (ili pleh premazati rastopljenim margarinom), rasporediti smesu od čokolade, preko nje staviti svetlu smesu i preliti glazurom od rastopljene čokolade sa malo margarina. Ostaviti bajaderu na hladno da se stegne i iseći na štangle. (kuhinjica.rs)
- See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/bajadera-standard.html#sthash.WziFslY0.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar