utorak, 3. prosinca 2013.


Bajadere  s narandžom
Priprema
Prokuvati šećer u vodi pa u topli sirup dodati margarin i vanilin šećer. Dobro promešati i ostaviti da se malo prohladi. Zatim u smesu dodati mlevene pržene lešnike i mleveni keks pa sve zajedno dobro sjediniti.
Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo smese umešati na pari otopljenu čokoladu, a u drugi sok i mlevenu koricu  narandže.
Za glazuru otopiti  i lepo sjediniti čokoladu,  maslac i sok od narandže.
Na obrnutom plehu, površine premazane uljem, slagati smesu sledećim redom: čokoladna smesa, smesa s narandžom i odozgo glazura od čokolade.

Sastojci 
 
  • 100 ml vode
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g prženih lešnika
  • 200 g mlevenog keksa
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 5 kašika soka od narandže
  • 1 kašika mlevene korice narandže
Čokoladna glazura
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soka od narandže
  • 20 g maslaca

0 komentari:

Objavi komentar