utorak, 3. prosinca 2013.

 
 
Sastojci:
  • 1 i po šolja mlevenog čokoladnog keksa
  • 80ml istopljenog putera
  • 3 kašike šećera
  • 400g krem sira
  • 200g šećera
  • 3 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 250ml slatke pavlake
  • 3 štangle čokolade za kuvanje

Priprema

Prva tri sastojka pomešajte, pa dobijenom masom obložite dno kalupa prečnika oko 23 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Mikserom umutite sir sa 200 g šećera, pa u tu masu umutite jaja, jedno po jedno. Umešajte vanilu i umućenu slatku pavlaku.
Podelite smesu na dva dela, pa u jedan umešajte na pari istopljenu čokoladu. Čokoladnu smesu rasporedite na dno pripremljene modle.
Kašikom sipajte belu smesu preko čokoladne. Strane kalupa obmotajte alufolijom, pa kalup ubacite u dublji pleh; sipajte vruću vodu u pleh da dođe do 3/4 visine kalupa sa masom. Pecite ovako oko 55 minuta na 150°C. Izvadite kalup iz pleha, ostavite ga na sobnoj temperaturi najmanje 1 sat, a zatim stavite u frižider da se potpuno ohladi.hranazadusu.com
PRIJATNO ŽELI VAM MOJA KUNJICA

0 komentari:

Objavi komentar