četvrtak, 5. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/baklava-sa-cimetom.jpgSastojci

    500 g tankih kora za pitu
    200 g šećera
    200 g suvog grožđa
    200 g suvih smokava
    1 kašičica cimeta
    sok od jednog limuna
    2 vanil-šećera
    150 ml vode



Priprema

Smokve iseckati na kockice i pomešati sa suvim grožđem i cimetom. Namastiti tepsiju i ređati kore za pitu. Posle svake druge posipati sa suvim voćem. Završiti sa dve kore, poprskati vodom, iseći na kocke i staviti u zagrejanu rernu da se peče 25 minuta na 220*C. Skuvati sirup od vode, šećera i soka od limuna. Toplu baklavu preliti sirupom i ostaviti da se ohladi.
Već pri prvom pogledu na spisak neophodnih namirnica, može se zaključiti da je u pitanju poslastica koja obiluje ugljenim hidratima. Osobe obolele od šećerne bolesti i gojazne osobe bi trebalo da izbegavaju ovakav tip poslastice. (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar