Sastojci
500 g tankih kora za pitu
200 g šećera
200 g suvog grožđa
200 g suvih smokava
1 kašičica cimeta
sok od jednog limuna
2 vanil-šećera
150 ml vode
Priprema
Smokve iseckati na kockice i pomešati sa suvim grožđem i cimetom. Namastiti tepsiju i ređati kore za pitu. Posle svake druge posipati sa suvim voćem. Završiti sa dve kore, poprskati vodom, iseći na kocke i staviti u zagrejanu rernu da se peče 25 minuta na 220*C. Skuvati sirup od vode, šećera i soka od limuna. Toplu baklavu preliti sirupom i ostaviti da se ohladi.
Već pri prvom pogledu na spisak neophodnih namirnica, može se zaključiti da je u pitanju poslastica koja obiluje ugljenim hidratima. Osobe obolele od šećerne bolesti i gojazne osobe bi trebalo da izbegavaju ovakav tip poslastice. (kuhinjica.rs)
500 g tankih kora za pitu
200 g šećera
200 g suvog grožđa
200 g suvih smokava
1 kašičica cimeta
sok od jednog limuna
2 vanil-šećera
150 ml vode
Priprema
Smokve iseckati na kockice i pomešati sa suvim grožđem i cimetom. Namastiti tepsiju i ređati kore za pitu. Posle svake druge posipati sa suvim voćem. Završiti sa dve kore, poprskati vodom, iseći na kocke i staviti u zagrejanu rernu da se peče 25 minuta na 220*C. Skuvati sirup od vode, šećera i soka od limuna. Toplu baklavu preliti sirupom i ostaviti da se ohladi.
Već pri prvom pogledu na spisak neophodnih namirnica, može se zaključiti da je u pitanju poslastica koja obiluje ugljenim hidratima. Osobe obolele od šećerne bolesti i gojazne osobe bi trebalo da izbegavaju ovakav tip poslastice. (kuhinjica.rs)
0 komentari:
Objavi komentar