ponedjeljak, 9. prosinca 2013.

http://www.hranazadusu.com/uploads/slike/13841042872075055217.jpgSastojci

    6 bataka sa karabatkom
    350 g gotovog paradajz-sosa sa bosiljkom
    1 kašičica vegete
    40 ml maslinovog ulja
    so i biber


Priprema

Razdvojite batake od karabataka, pa ih posolite i pobiberite. Rernu zagrejte na 180°C.

Zagrejte ulje u većem tiganju, pa propržite meso sa obe strane, da dobije blagu boju, ukupno oko 10 minuta. Meso ocedite i prebacite u vatrostalni kalup. Prelijte ga sosom i s 200 ml ključale vode u kojoj ste razmutili vegetu. Pecite oko sat vremena.  (hranazadusu.com)
Bataci pečeni u sosu od paradajzahttp://www.hranazadusu.com/uploads/slike/13841042872075055217.jpg

0 komentari:

Objavi komentar