ponedjeljak, 9. prosinca 2013.

Sastojci

Kora:

    6 belanaca
    200 g šećera
    100 g mlevenih oraha
    2 kašike brašna
    5 g praška za pecivo pola kesice

Srednji sloj:

    200 g bele čokolade

Za fil :

    6 žumanca
    10 kašike šećera u prahu
    250 g margarina
    2 kašike vode
    200 g oraha, iseckanih

Za glazuru :

    100 g bele čokolade
    3 kašike ulja



Priprema

Ulupajte belanca sa šećerom, da se šećer otopi pa dodajte mlevene orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo. istresite u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Narendajte belu čokoladu na sitno rende i kada izvadite vrelu koru, na nju nanesite čokoladu da se na kori otopi, pa ostavite da se hladi.
Kada izvadite koru u tako vruću rernu stavite orahe, rerna neka bude ugašena, da se orasi malo prosuše.
Ulupajte žumanca sa 5 kašika šećera. preostali šećer karamelizujte pa mu dodajte smesu od žumanca i margarin i neka se polako otapa sve zajedno.
kada se otopilo sjedinilo mešajući dodajte iseckane orahe pa kuvajte oko 2 minute, da se zgusne. nanesite ovu smesu preko bele čokolade i ostavite da se hladi.
Kada se potpuno ohladilo i steglo otopite belu čokoladu sa uljem pa premažite preko krema od oraha i ostavite da se stegne.
Pre sečenja zagrejte nož pa onda isecite kolač i poslužite.

0 komentari:

Objavi komentar