utorak, 10. prosinca 2013.

http://www.gastro.hr/Images/im.ashx?Id=24975Idealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...

Sastojci

  1. 1kg govedine
  2. 6 režnjeva češnjaka
  3. 4 luka
  4. 2-3 mrkve
  5. 2 lista lovora
  6. 2 dl crnog vina
  7. 1dl pirea od rajčice
  8. 2 žličice crvene mljevene paprike
  9. 1 žličica mljevenog kima
  10. 1-2 žlice vinskog octa
  11. Vezica svježeg peršinovog lista
  12. Voda
  13. Sol, papar, maslinovo ulje

Priprema

    Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
    Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
    Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
    Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)


Idealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...

Sastojci

1kg govedine
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje
 

Priprema

  1. Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
  2. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
  3. Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
  4. Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)
 
- See more at: http://domacii-recepti.blogspot.com/2013/11/govei-gulas.html#sthash.LcrkRYXQ.dpufIdealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...
Sastojci
1kg govedine
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje

Priprema

    Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
    Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
    Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
    Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)

 Idealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...
Sastojci
1kg govedine
6 režnjeva češnjaka
4 luka
2-3 mrkve
2 lista lovora
2 dl crnog vina
1dl pirea od rajčice
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica mljevenog kima
1-2 žlice vinskog octa
Vezica svježeg peršinovog lista
Voda
Sol, papar, maslinovo ulje

Priprema

    Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
    Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
    Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
    Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke... (gastro.hr)

 

0 komentari:

Objavi komentar