utorak, 10. prosinca 2013.

POTREBNO JE

ZA FIL: 500 g sitnog sira, 2 jaja, 130 g sitnog šećera, vanil šećer

ZA TESTO: 120 g brašna, 125 g maslaca, 3 kašike šećera + vanil šećer, 3-4 kašike kakaoa u prahu,
3 kašike mleka

GLAZURA: 250 g maslaca, 250 g crne čokolade, 200 g šećera, 60 g brašna, 4 jaja

PRIPREMA

Prvo napravite fil od sira tako što ćete pomešati sitni sir sa šećerom i jajima i ostavite u frižideru da se hladi. Uključite rernu na 180 stepeni i mali pleh za torte obložite papirom za pečenje. Umešajte sve sastojke za osnovno testo u rastopljeni maslac (rukom, ne mikserom) i smesu utapkajte na dno pleha. Pecite 15 minuta, dok testo ne dobije mat boju.  Izvadite, malo prohladite, na testo staviti fil i sve vratite u frižider dok pripremate čokoladni deo. Za čokoladni deo otopite maslac i čokoladu. U tu smesu rukom (ne mikserom!) umešajte jaja, šećer i brašno. Prelijte preko fil od sira. Rernu uključite na  160 stepeni i tortu pecite oko sata, bez otvaranja. Neka stoji malo u ugašenoj rerni, a zatim je izvadite. U ovom trenutku nikako nemojte da je sečete da biste je probali jer će se vruća čokolada razliti. Torta mora da prenoći i dobro se ohladi. Ukrasite je po želji. (zena.blic.rs)
POTREBNO JE

ZA FIL: 500 g sitnog sira, 2 jaja, 130 g sitnog šećera, vanil šećer

ZA TESTO: 120 g brašna, 125 g maslaca, 3 kašike šećera + vanil šećer, 3-4 kašike kakaoa u prahu,
3 kašike mleka

GLAZURA: 250 g maslaca, 250 g crne čokolade, 200 g šećera, 60 g brašna, 4 jaja

PRIPREMA

Prvo napravite fil od sira tako što ćete pomešati sitni sir sa šećerom i jajima i ostavite u frižideru da se hladi. Uključite rernu na 180 stepeni i mali pleh za torte obložite papirom za pečenje. Umešajte sve sastojke za osnovno testo u rastopljeni maslac (rukom, ne mikserom) i smesu utapkajte na dno pleha. Pecite 15 minuta, dok testo ne dobije mat boju.  Izvadite, malo prohladite, na testo staviti fil i sve vratite u frižider dok pripremate čokoladni deo. Za čokoladni deo otopite maslac i čokoladu. U tu smesu rukom (ne mikserom!) umešajte jaja, šećer i brašno. Prelijte preko fil od sira. Rernu uključite na  160 stepeni i tortu pecite oko sata, bez otvaranja. Neka stoji malo u ugašenoj rerni, a zatim je izvadite. U ovom trenutku nikako nemojte da je sečete da biste je probali jer će se vruća čokolada razliti. Torta mora da prenoći i dobro se ohladi. Ukrasite je po želji. (zena.blic.rs) - See more at: http://domacii-recepti.blogspot.com/2013/11/americki-kolac.html#sthash.cyFMUF0N.dpufPOTREBNO JE

ZA FIL: 500 g sitnog sira, 2 jaja, 130 g sitnog šećera, vanil šećer

ZA TESTO: 120 g brašna, 125 g maslaca, 3 kašike šećera + vanil šećer, 3-4 kašike kakaoa u prahu,
3 kašike mleka

GLAZURA: 250 g maslaca, 250 g crne čokolade, 200 g šećera, 60 g brašna, 4 jaja

PRIPREMA

Prvo napravite fil od sira tako što ćete pomešati sitni sir sa šećerom i jajima i ostavite u frižideru da se hladi. Uključite rernu na 180 stepeni i mali pleh za torte obložite papirom za pečenje. Umešajte sve sastojke za osnovno testo u rastopljeni maslac (rukom, ne mikserom) i smesu utapkajte na dno pleha. Pecite 15 minuta, dok testo ne dobije mat boju.  Izvadite, malo prohladite, na testo staviti fil i sve vratite u frižider dok pripremate čokoladni deo. Za čokoladni deo otopite maslac i čokoladu. U tu smesu rukom (ne mikserom!) umešajte jaja, šećer i brašno. Prelijte preko fil od sira. Rernu uključite na  160 stepeni i tortu pecite oko sata, bez otvaranja. Neka stoji malo u ugašenoj rerni, a zatim je izvadite. U ovom trenutku nikako nemojte da je sečete da biste je probali jer će se vruća čokolada razliti. Torta mora da prenoći i dobro se ohladi. Ukrasite je po želji. (zena.blic.rs)

0 komentari:

Objavi komentar