Ova profinjena torta s aromom oraha i naranče te bogatom čokoladnom kremom prava je poslastica za ljubitelje čokolade. Da li je biskvit za tortu gotov provjerit ćemo čačkalicom, ako ona ne prolazi slobodno kroz njega znači da još nije pečen.
Sastojci
BISKVIT
4 jaja
1 šalica smeđeg šećera
0,5 šalice integralnog brašna
200 g oraha
0,5 šalica kakaa
1 naranča
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
2 jabuke
KREMA
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Priprema
U posudi mikserom pjenasto umutite jaja i smeđi šećer.
Nastavite redom umiksavati integralno brašno, mljevene orahe, kakao, svježe naribanu koricu naranče, kiselo vrhnje i prašak za pecivo.
Kada ste dobili jednoličnu smjesu, ručno lopaticom umiješajte naribane jabuke i filete od naranče.
Gotovu smjesu prebacite u namašćen kalup čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva.
Pečeni i ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom koju ste napravili tako da ste u slatkom vrhnju otopili čokoladu za kuhanje.
Kolač ohladite u hladnjaku i poslužite. (kuhari.com)
Sastojci
BISKVIT
4 jaja
1 šalica smeđeg šećera
0,5 šalice integralnog brašna
200 g oraha
0,5 šalica kakaa
1 naranča
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
2 jabuke
KREMA
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
Priprema
U posudi mikserom pjenasto umutite jaja i smeđi šećer.
Nastavite redom umiksavati integralno brašno, mljevene orahe, kakao, svježe naribanu koricu naranče, kiselo vrhnje i prašak za pecivo.
Kada ste dobili jednoličnu smjesu, ručno lopaticom umiješajte naribane jabuke i filete od naranče.
Gotovu smjesu prebacite u namašćen kalup čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva.
Pečeni i ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom koju ste napravili tako da ste u slatkom vrhnju otopili čokoladu za kuhanje.
Kolač ohladite u hladnjaku i poslužite. (kuhari.com)
0 komentari:
Objavi komentar