četvrtak, 12. prosinca 2013.

dinstana janjetina na samoborski

Sastojci

  • 1 kg janjećeg buta
  • 3 glavice crvenog luka
  • 10 režnjeva češnjaka
  • 9 žličica konzervirane rajčice
  • 2 dl bijelog vina
  • 50 dag graška

Koraci pripreme

  • 1 Na maslinovom ulju popržite janjetinu. Kad je pržena, izvadite je iz tavice i stavite na stranu.
  • 2 Na preostaloj masnoći zažutite crveni luk i češnjak, vratite janjetinu i pirjajte 15 minuta. Ako nema tekućine podlijte s malo tople vode.
  • 3 Nakon 15 minuta dodajte koncentrat rajčice, bijelo vino i tople vode da prekrije janjetinu. Dodajte grašak pa pirjajte još 1 sat da meso i grašak omekšaju.
  • 4 Na kraju dodajte sol i papar po ukusu. Servirajte te pospite svježe nasjeckanim peršinom i po želji poslužite s povrćem.

0 komentari:

Objavi komentar