ponedjeljak, 9. prosinca 2013.

http://www.dodaj.rs/f/1X/1m/34YNbaVA/img3965.jpgSastojci:

Kora:
90 g mljevenih oraha
9 bjelanjaka
1 žlica brašna
18 žlica šećera
pola vrećice praška za pecivo

Prva krema:
300 g šećera
pola šalice vode
500 g isjeckanih svježih ili zamrznutih višanja
2 vrećice crvenog pudinga (maline, jagode i sl.)
9 žlica vode
1 vrećica želatina

Druga krema:
245 g šećera
245 g margarina
9 žumanjaka
6 žlica brašna
0,5 l mlijeka

Glazura:
100 g čokolade
30 g margarina
200 g šlaga

Priprema:

Koru ispeći i ostaviti da se ohladi.

300 g šećera i 1/2 šalice vode prokuhati na 5 minuta pa u to dodati 500 g isjećenih svježih višanja i kuhamo desetak minuta. Puding i želatinu pomiješamo s vodom, tu smjesu dodamo u višnje i kuhamo par minuta dok ne počne zgušnjavati. Vruću smjesu skinemo s vatre i odmah prelijemo preko ohlađene kore, ravnomjerno rasporedimo i ostavimo da se ohladi. Žumanjke pjenasto izmiješamo sa šećerom, dodamo brašno i zakuhamo u mlijeku kao puding. Masu ohladimo i pomiješati sa pomiješanim margarinom.

Preko kore i kreme od višanja premažemo žutu kremu. Rastopimo čokoladu i margarin i cijelu tortu premažemo ovom glazurom. Tortu odozgo namažemo šlagom kad se glazura stegne . (torta-recepti.com)
Kapri torta
Kapri torta
Kapri torta http://www.dodaj.rs/f/1X/1m/34YNbaVA/img3965.jpghttp://www.dodaj.rs/f/1X/1m/34YNbaVA/img3965.jpghttp://www.dodaj.rs/f/1X/1m/34YNbaVA/img3965.jpg

0 komentari:

Objavi komentar