Sastojci:
Podloga:
250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
100 gr margarina sa aromom vanilije
4-5 kašika mlijeka
Krema:
100 gr lješnik karamela
300 ml vrhnja za šlag
100 gr margarina sa aromom vanilije
Glazura:
100 gr mliječne čokolade
50 gr čokolade za kuhanje
2 kašike šećera
250 ml vrhnja za šlag
30 gr margarina
Priprema:
Otopiti margarin, pa preliti preko mljevenog keksa. Dodati i mlijeka, po potrebi ,pa od mase oblikovati podlogu.U vrhnje dodati karamele, pa zagrijati, dok se karamele ne otope. Maknuti sa vatre, pa dodati i margarin. Miješati dok se margarin ne otopi, pa ostaviti da se krema prohladi. Hladnu kremu preliti preko podloge od keksa, pa ostaviti u frižider da se stegne. Zagrijati vrhnje, šećer i čokoladu, pa kad se čokolada otopi, dodati i margarin. Miješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se prohladi. Preliti preko kreme od karamela, pa ostaviti u frižider da se glazura ohladi i stegne. Rezati na parčad i uživati! (kuvajmo-blogovski.com)
Podloga:
250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
100 gr margarina sa aromom vanilije
4-5 kašika mlijeka
Krema:
100 gr lješnik karamela
300 ml vrhnja za šlag
100 gr margarina sa aromom vanilije
Glazura:
100 gr mliječne čokolade
50 gr čokolade za kuhanje
2 kašike šećera
250 ml vrhnja za šlag
30 gr margarina
Priprema:
Otopiti margarin, pa preliti preko mljevenog keksa. Dodati i mlijeka, po potrebi ,pa od mase oblikovati podlogu.U vrhnje dodati karamele, pa zagrijati, dok se karamele ne otope. Maknuti sa vatre, pa dodati i margarin. Miješati dok se margarin ne otopi, pa ostaviti da se krema prohladi. Hladnu kremu preliti preko podloge od keksa, pa ostaviti u frižider da se stegne. Zagrijati vrhnje, šećer i čokoladu, pa kad se čokolada otopi, dodati i margarin. Miješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se prohladi. Preliti preko kreme od karamela, pa ostaviti u frižider da se glazura ohladi i stegne. Rezati na parčad i uživati! (kuvajmo-blogovski.com)
0 komentari:
Objavi komentar