nedjelja, 8. prosinca 2013.


Sastojci:

  • Kore

  •  6 jaja
  •  6 kaš. šećera
  •  6 kaš. brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  4 kaš. kakaoa
  •  6 kaš. tople vode
  • Milk krem

  •  1l mleka
  •  100 g gustina
  •  4 kaš. šećera
  •  100 g bele čokolade
  •  250 g margarina
  •  150 g šećera u prahu
  • Toping

  •  200 g mlečne čokolade
  •  5 kaš. mleka
  •  4 kaš. šećera
  •  150 g margarina

Priprema:

Kore: 
  1. Jaja umutiti sa šećerom.
  2. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
  3. Dodati i vodu i sjediniti masu.
  4. Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
  5. Peći na 180 C, 20 min.
    Milk krem: 

  6. Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
  7. U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
  8. U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
  9. Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.

    Toping: 
  10. Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
    Filovanje:
    Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak

0 komentari:

Objavi komentar