nedjelja, 1. prosinca 2013.

Mousse kolač sa lješnjakom

Potreno vam je:

  1. 150 g tamne čokolade
  2. 50 g mliječne čokolade
  3. 160 g maslaca
  4. 5 bjelanjaka
  5. 2 g soli
  6. 5 žumanjaka
  7. 100 g šećera
  8. 1 vanilin šećer
  9. 110 g mljevenih lješnjaka
  10. 1 puding od čokolade
  11. 2 g praška za pecivo

PRIPREMA MOUSSE KOLAČA

  1. Čokoladu razlomite na komadiće i zajedno s maslacem otopite na pari pa ostavite da se hladi.
  2. Bjelanjcima dodajte sol i istucite čvrst snijeg.
  3. Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te miješajte električnim mikserom dok smjesa ne postane bjelkasta, tada u nju umiješajte smjesu od čokolade i maslaca i snijeg od bjelanjaka.
  4. Mljevene lješnjake pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u prethodnu smjesu.
  5. Lagano u smjesu umiješajte sadržaj vrećice pudinga od čokolade.
  6. Kalup za torte promjera oko 26 cm obložite papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici  na 170°C  oko 30 minuta.
  7. Prije posluživanja mousse ohladite i ukrasite mousse kolač sa kakaom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar