Sastojci
- 1 kg pilećih fileta
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 struk mladog praziluka
- 100 g pirinča
- so
- maslinovo ulje
- 100 ml belog vina
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- 2 narandže
- 1 kašičica mlevenog estragona
- 2 česna belog luka
- biber
- so
Priprema
U dublju posudu sipati vino i ulje pa dodati med, sok od narandže, mleveni estragon, samleveni beli luk, biber i so i sve lepo promešati.Belo meso odvojiti od kosti pa staviti i uvaljati u marinadu, pokriti prozirnom folijom i ostaviti u frižideru oko 3 sata. Potom meso pržiti u dubokom ulju s obe strane da dobije zlatno-žutu boju. Isprženo meso staviti na kuhinjsku papirnatu salvetu da se upije višak masnoće.
Crni luk i praziluk sitno iseckati pa ih propržiti u pouljenom tiganju, na niskoj temperaturi, toliko da omekšaju. Šampinjone očistiti, oprati i iseći na sitnije komadiće pa ih dodati proprženom luku i praziluku. Sve dinstati tako dugo da ispari sav sok iz šampinjona.
Pirinač skuvati u slanoj vodi, ocediti i dodati pripremljenim šampinjonima pa pažljivo promešati.
Na tanjir staviti prženo belo meso i dinstane šampinjone s pirinčem.
0 komentari:
Objavi komentar