srijeda, 4. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/pir-rolat.jpgSastojci

    600 g kesten pirea
    200 ml obranog mleka
    vanil-šećer
    1 kašičica ruma
    4 kruške
    200 g margarina

Glazura:

    100 g čokolade
    40 g margarina
    60 g šećera u prahu
   

Priprema

Izmiksati kesten pire sa mlekom i vanil-šećerom. Margarin umutiti u činiji, dodati umućen kesten pire i rum. Kruške oljuštiti i iseći na manje komade. Sjediniti kruške i kesten pire, a zatim preručiti u kalup i ostaviti da se stegne. Pripremiti glazuru od rastopljene čokolade sa margarinom i šećerom u prahu. Rolat izvaditi iz kalupa, preliti glazurom i prohladiti. Iseći na manju parčad i servirati.
Ova poslastica se odlikuje tzv. „praznim kalorijama“ jer sadrži veliku količinu masnoća i ugljenih hidrata, a veoma malo hranljivih i zaštitnih materija (kuhinjica.rs)
Pir rolat

0 komentari:

Objavi komentar