Sastojci
600 g kesten pirea
200 ml obranog mleka
vanil-šećer
1 kašičica ruma
4 kruške
200 g margarina
Glazura:
100 g čokolade
40 g margarina
60 g šećera u prahu
Priprema
Izmiksati kesten pire sa mlekom i vanil-šećerom. Margarin umutiti u činiji, dodati umućen kesten pire i rum. Kruške oljuštiti i iseći na manje komade. Sjediniti kruške i kesten pire, a zatim preručiti u kalup i ostaviti da se stegne. Pripremiti glazuru od rastopljene čokolade sa margarinom i šećerom u prahu. Rolat izvaditi iz kalupa, preliti glazurom i prohladiti. Iseći na manju parčad i servirati.
Ova poslastica se odlikuje tzv. „praznim kalorijama“ jer sadrži veliku količinu masnoća i ugljenih hidrata, a veoma malo hranljivih i zaštitnih materija (kuhinjica.rs)
600 g kesten pirea
200 ml obranog mleka
vanil-šećer
1 kašičica ruma
4 kruške
200 g margarina
Glazura:
100 g čokolade
40 g margarina
60 g šećera u prahu
Priprema
Izmiksati kesten pire sa mlekom i vanil-šećerom. Margarin umutiti u činiji, dodati umućen kesten pire i rum. Kruške oljuštiti i iseći na manje komade. Sjediniti kruške i kesten pire, a zatim preručiti u kalup i ostaviti da se stegne. Pripremiti glazuru od rastopljene čokolade sa margarinom i šećerom u prahu. Rolat izvaditi iz kalupa, preliti glazurom i prohladiti. Iseći na manju parčad i servirati.
Ova poslastica se odlikuje tzv. „praznim kalorijama“ jer sadrži veliku količinu masnoća i ugljenih hidrata, a veoma malo hranljivih i zaštitnih materija (kuhinjica.rs)
Pir rolat
0 komentari:
Objavi komentar