utorak, 10. prosinca 2013.

http://www.centar-zdravlja.net/images/slike_zdravi_recepti/db_1273152345_886.jpgIzlomite kore, pomiješajte sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i špinatom za laganu pitu

Sastojci


kore za savijaču
500g svježeg sira
1-2 kiselog vrhnja 12% m.m.
½ kg mladog špinata
1 jaje
Sol, papar, maslinovo ulje

Priprema


    Špinat operite, dobro ocjedite i nakidajte na komade.
    U zdjeli pomješajte svježi sir, vrhnje, sol, papar i jaje. Dodajte dvije žlice maslinova ulja i špinat. U smjesu pažljivo umješajte kore za savijaču koje ste prethodno nakidali na komadiće.
    Dno posude u kojoj ćete peći pitu premažite maslinovim uljem, izlijte smjesu i pecite oko 30 min na 200°C.
    Kada je pita gotova ostavite ju da se lagano ohladi 10-tak minuta prije posluživanja. (gastro.hr)

0 komentari:

Objavi komentar