utorak, 10. prosinca 2013.

http://www.gastro.hr/Images/im.ashx?Id=24348
Uz janjeći kebab odlično će pasati umak od rajčice i umak od jogurta

Sastojci


2 glavice luka
60 ml limunova soka
60 ml maslinova ulja
800 g janjetine
260 g masnijeg jogurta
2 režnja češnjaka
1/4 žličice čilija u prahu
2 žlice slatke paprike
375 ml umaka od rajčice
125 ml vode
400 g peciva
2 rajčice
4 svježa čilija
listovi salate za posluživanje
sol, papar

Priprema


    Pomiješajte luk, limunov sok i dvije žlice ulja pa ubacite meso i prekrijte plastičnom folijom. ostavite u hladnjaku da se marinira.
    Pomiješajte jogurt i pola količine češnjaka, poklopite i ostavite u hladnjaku.
    Ugrijte ostatak ulja u tavi, dodajte preostali češnjak i popržite. Dodajte slatku papriku i čili u prahu pa pržite još 30 sekundi. Umiješajte umak od rajčice i vodu te ostavite da se krčka dok se umak ne zgusne.
    Izvadite meso iz marinade, posolite i popaprite te nabodite na ražnjiće. Zagrijte roštilj ili grill-tavu pa pecite meso deset minuta.
    Zarežite peciva pa ih s rajčicama i čilijem prepržite 2 minute na grillu (ili na tavi).
    Poslužite meso s pecivima, umakom od rajčice, umakom od jogurta i salatom. (gastro.hr)

0 komentari:

Objavi komentar