Danski puding- riža kuhana u mlijeku uz dodatak badema i šlaga. Preljev od višanja i rezanim bademima. Idealan hladan desert za vruće ljeto.
Koraci pripreme
- 1 1.Na laganoj vatri kuhati rižu u mlijeku uz povremeno miješanje. Pred kraj kuhanja dodati šećer i vanilin šećer. Skuhanu rižu ohladiti. 2.Umutiti 3 dl vrhnja 3.Ohlađenu rižu, samljevene bademe i šlag lagano sjediniti 4.Servirati u zdjelice i preliti umakom 5.Ukrasiti rezanim bademima Umak od višanja: Skuhati 400 g višanja, 2 žlice šećera i 1 žlica oštrog brašna u 1 dl vode. Ohladiti.dobrahrana.jutarnji.hr
Sastojci
- 120 g riže okruglog zrna
- 7-8 dl mlijeka
- 1 kom vanilin šećer
- 50 g šećera
- 100 g oguljenih mljevenih badema
- 2,5 dl vrhnja za šlag
- 50 g rezanih badema
- 400 g višanja
- 2 žlice šećera
- 1 žlica oštrog brašna
0 komentari:
Objavi komentar