srijeda, 4. prosinca 2013.


Danski puding- riža kuhana u mlijeku uz dodatak badema i šlaga. Preljev od višanja i rezanim bademima. Idealan hladan desert za vruće ljeto.

Koraci pripreme

  • 1 1.Na laganoj vatri kuhati rižu u mlijeku uz povremeno miješanje. Pred kraj kuhanja dodati šećer i vanilin šećer. Skuhanu rižu ohladiti. 2.Umutiti 3 dl vrhnja 3.Ohlađenu rižu, samljevene bademe i šlag lagano sjediniti 4.Servirati u zdjelice i preliti umakom 5.Ukrasiti rezanim bademima Umak od višanja: Skuhati 400 g višanja, 2 žlice šećera i 1 žlica oštrog brašna u 1 dl vode. Ohladiti.dobrahrana.jutarnji.hr

Sastojci

  • 120 g riže okruglog zrna
  • 7-8 dl mlijeka
  • 1 kom vanilin šećer
  • 50 g šećera
  • 100 g oguljenih mljevenih badema
  • 2,5 dl vrhnja za šlag
  • 50 g rezanih badema
  • 400 g višanja
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica oštrog brašna

0 komentari:

Objavi komentar