POTREBNO JE
8 listova svežeg kupusa, 150 g pirinča, 100 ml paradajz pirea, 50 g suvog grožđa, 50 g sitno seckanih oraha, 1 praziluk, čen belog luka, lovorov list, peršun, kašičica kima, ulje, so, biber u zrnu, 800 ml supe od povrća
PRIPREMA
Listove kupusa kratko obarite, ocedite i očistite od žila. U tiganju propržite sitno iseckan praziluk i beli luk, a potom dodajte 50 mililitara paradajz pirea, opran pirinač, suvo grožđe, seckane bademe, peršun, pa posolite po ukusu. Po potrebi dodajte malo vode, te sve zajedno prodinstajte. Pred kraj umešajte i kašičicu cimeta. Na svaki list kupusa stavite pomalo pripremljenog fila, pa umotajte sarme. Poređajte ih u podmazanu tepsiju, prelijte supom od povrća i preostalim paradajz pireom. Ubacite lovorov list, poklopite i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peku oko sat vremena. Desetak minuta pred kraj skinite poklopac kako bi se dodatno zapekle. (zena.blic.rs)
8 listova svežeg kupusa, 150 g pirinča, 100 ml paradajz pirea, 50 g suvog grožđa, 50 g sitno seckanih oraha, 1 praziluk, čen belog luka, lovorov list, peršun, kašičica kima, ulje, so, biber u zrnu, 800 ml supe od povrća
PRIPREMA
Listove kupusa kratko obarite, ocedite i očistite od žila. U tiganju propržite sitno iseckan praziluk i beli luk, a potom dodajte 50 mililitara paradajz pirea, opran pirinač, suvo grožđe, seckane bademe, peršun, pa posolite po ukusu. Po potrebi dodajte malo vode, te sve zajedno prodinstajte. Pred kraj umešajte i kašičicu cimeta. Na svaki list kupusa stavite pomalo pripremljenog fila, pa umotajte sarme. Poređajte ih u podmazanu tepsiju, prelijte supom od povrća i preostalim paradajz pireom. Ubacite lovorov list, poklopite i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peku oko sat vremena. Desetak minuta pred kraj skinite poklopac kako bi se dodatno zapekle. (zena.blic.rs)
0 komentari:
Objavi komentar