petak, 13. prosinca 2013.

PASULJ SA PILEĆOM KOBASICOM
POTREBNO JE

kašika maslinovog ulja, 350 grama kuvane pileće kobasice, 2 čena belog luka, sitno isečkanog, 500 grama kuvanog pasulja iz konzerve, 400 grama pileće čorbe, 400 grama paradajza, 1 veza kelja sitno iseckana

PRIPREMA
Ugrejte ulje u velikoj šerpi. Ubacite kobasicu i pecite je dok ne postane braon boje (2 do
3 minuta). Ubacite beli luk i pržite 2 minuta. Ubacite pasulj, pileću čorbu i iseckani paradajz i ostavite da se kuva. Ubacite kelj i jednu četvrtinu kašičice soli i isto toliko ulja. Pustite da se krčka i mešajte povremeno i nakon 2 do tri minuta jelo je gotovo.


LOSOS SA BELIM LUKOM I PARADAJZOM
POTREBNO JE
4 lososa od po 170 grama, 4 paradajza srednje veličine prepolovljena, 2 kašike maslinovog ulja, biber, pola kašičice aleve paprike, 8 grančica majčine dušice, 4 čena luka iseckanog.

PRIPREMA
Ugrejte pećnicu. Stavite losos i paradajz u vatrostalnu činiju. Poprskajte uljem i začinite sa tri četvrtine kašičice soli i jednom četvrtinom kašičice bibera. Pospite lososa alevom i odozgo nabacajte majčinu dušicu i  beli luk. Pecite dok losos ne izgubi prozirnost i paradajz ne omekša (8 do 10 minuta).MUSAKA OD POVRĆA
POTREBNO JE
500 g krompira, veći patlidžan, 2 manje tikvice, 3 paradajza, maslinovo ulje, suvi biljni začin, so, ruzmarin

PRIPREMA
Povrće isecite na kolutove i propržite ga s obe strane na gril tiganju. Povrće poređajte u pleh, naizmenično slažući krompir, patlidžan, tikvice i paradajz. Prelijte maslinovim uljem, seckanim bosiljkom i pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni. (zena.blic.rs)

0 komentari:

Objavi komentar