ponedjeljak, 2. prosinca 2013.

http://kolaci.eu/wp-content/uploads/2012/03/cokoladna-rolada.jpgSASTOJCI:

TIJESTO

    12 bjelanjaka
    12 žlica šećera
    3 žlice kakaa
    6 žumanjaka
    3 žlice brašna

NADJEV

    6 žumanjaka
    10 žlica šećera
    150 g čokolade za kuhanje
    1 šalica mlijeka
    2 žlice gustina
    200 ml slatkog vrhnja

UKRAŠAVANJE

    ušećereni bademi

Priprema tijesta

    Bjelanjke pomiješajte sa šećerom i elektirčnim mikserom istucite da dobijete čvrst snijeg.
    Snijegu od bjelanjaka dodajte žumanjke pa kratko mutite električnim mikserom.
    Smjesi za tijesto dodajte još brašno i kakao pa sve lagano izmiješajte.
    Pećnicu zagrijte na 170 °C.
    U lim za pečenje obložen pek papirom izlijte smjesu za tijesto te pecite oko 25 minuta ili dok se tijesto ne počne odvajati od lima za pečenje.
    Pečeno tijesto umotajte u krpu posutu sa šećerom u kristalu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Priprema nadjeva

    Žumanjke istucite sa šećerom pa ih kuhajte na pari.
    Dok su žumanjci još na pari dodajte šalicu mlijeka i čokoladu za kuhanje.
    Gustin razmutite u malo mlijeka pa ga dodajte u smjesu na pari i sve kuhajte još desetak minuta uz    neprestano miješanje.
    Smjesu maknite sa vatre i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
    U ohlađenu smjesu dodajte većinu slatkog vrhnja kojeg ste prethodno istukli u šlag.

Slaganje čokoladne rolade

    Odmotajte ohlađeno tijesto, nadjenite pripravljenim nadjevom i zarolajte. kolacii.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar