SASTOJCI:
TIJESTO
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
3 žlice kakaa
6 žumanjaka
3 žlice brašna
NADJEV
6 žumanjaka
10 žlica šećera
150 g čokolade za kuhanje
1 šalica mlijeka
2 žlice gustina
200 ml slatkog vrhnja
UKRAŠAVANJE
ušećereni bademi
Priprema tijesta
Bjelanjke pomiješajte sa šećerom i elektirčnim mikserom istucite da dobijete čvrst snijeg.
Snijegu od bjelanjaka dodajte žumanjke pa kratko mutite električnim mikserom.
Smjesi za tijesto dodajte još brašno i kakao pa sve lagano izmiješajte.
Pećnicu zagrijte na 170 °C.
U lim za pečenje obložen pek papirom izlijte smjesu za tijesto te pecite oko 25 minuta ili dok se tijesto ne počne odvajati od lima za pečenje.
Pečeno tijesto umotajte u krpu posutu sa šećerom u kristalu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Priprema nadjeva
Žumanjke istucite sa šećerom pa ih kuhajte na pari.
Dok su žumanjci još na pari dodajte šalicu mlijeka i čokoladu za kuhanje.
Gustin razmutite u malo mlijeka pa ga dodajte u smjesu na pari i sve kuhajte još desetak minuta uz neprestano miješanje.
Smjesu maknite sa vatre i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
U ohlađenu smjesu dodajte većinu slatkog vrhnja kojeg ste prethodno istukli u šlag.
Slaganje čokoladne rolade
Odmotajte ohlađeno tijesto, nadjenite pripravljenim nadjevom i zarolajte. kolacii.blogspot.com
TIJESTO
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
3 žlice kakaa
6 žumanjaka
3 žlice brašna
NADJEV
6 žumanjaka
10 žlica šećera
150 g čokolade za kuhanje
1 šalica mlijeka
2 žlice gustina
200 ml slatkog vrhnja
UKRAŠAVANJE
ušećereni bademi
Priprema tijesta
Bjelanjke pomiješajte sa šećerom i elektirčnim mikserom istucite da dobijete čvrst snijeg.
Snijegu od bjelanjaka dodajte žumanjke pa kratko mutite električnim mikserom.
Smjesi za tijesto dodajte još brašno i kakao pa sve lagano izmiješajte.
Pećnicu zagrijte na 170 °C.
U lim za pečenje obložen pek papirom izlijte smjesu za tijesto te pecite oko 25 minuta ili dok se tijesto ne počne odvajati od lima za pečenje.
Pečeno tijesto umotajte u krpu posutu sa šećerom u kristalu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Priprema nadjeva
Žumanjke istucite sa šećerom pa ih kuhajte na pari.
Dok su žumanjci još na pari dodajte šalicu mlijeka i čokoladu za kuhanje.
Gustin razmutite u malo mlijeka pa ga dodajte u smjesu na pari i sve kuhajte još desetak minuta uz neprestano miješanje.
Smjesu maknite sa vatre i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
U ohlađenu smjesu dodajte većinu slatkog vrhnja kojeg ste prethodno istukli u šlag.
Slaganje čokoladne rolade
Odmotajte ohlađeno tijesto, nadjenite pripravljenim nadjevom i zarolajte. kolacii.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar