nedjelja, 1. prosinca 2013.

Fragola

Sastojci

Biskvit: 3 jaja,3 žlice šećera,3 žlice ulja,3 žlice mineralne,1 žlica marmelade od jagoda,4 žlice oštrog brašna,1 prašak za pecivo
Krema 1: 400 ml soka od jagoda,3 žlice šećera,4 žlice gustina,1 žlica marmelade od jagoda,200 ml šlaga
Krema 2: 600ml mlijeka,6 žlica gustina,4 žlice šećera,150g margarina
Žele: 600ml soka do jagode,4 žlice šećera,2 praška za puding od jagode
Glazura: 200g čokolade od jagode,100ml vode,50g margarina
Premaz:2 žlice marmelade od jagoda,1 žlica vode i ruma.
Jagode 500g
Lisnato tijesto 250g
Postupak pripreme:za biskvit prvo odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjake istučemo u čvrst snijeg,a žutanjke mutimo sa šećerom dok se ne udvostruči smjesa.Dodajemo sve sastojke redom i na kraju ručno umiješamo snijeg od bjelanjaka.Peći na 150C-30min.
Krema 1: u 100ml soka razmutimo gustin,a preostali sok stavimo kuhati sa šećerom na srednjoj vatri.Ukuhamo kao puding.U ohlađeno dodajemo marmeladu i tučeni šlag.
Krema 2: Isti postupak kao krema 1 samo u ohlađeno dodajemo margarin.
Žele: u 100 ml soka razmutimo prašak za puding i ukuhamo u preostali sok na vatri.
Lisnato tijesto razvaljamo na veličinu pleha u kojem smo pekli biskvit.Peći na 190C-20min.
Za glazuru topimo sastojke na laganoj vatri.
Za premaz samo pomiješamo sastojke.
Slaganje kolača:
Na pleh slažemo pečeno lisnato tijesto,na tijesto premažemo kremu 1,zatim na kremu polažemo biskvit koji premažemo pripravljenim premazom.Na premaz slažemo jagode izrezane na polovice.Preko jagoda prelijemo mlaki žele,a na žele stavljamo kremu 2 i sve prelijemo mlakom čokoladnom glazurom.
Ukrasimo po želji.
Ja sam ukrasila polovicama jagoda i bijelom linoladom.

0 komentari:

Objavi komentar