Schwarzwald torta predstavlja jednu od najpoznatijih torti koja je dobila ime po Schwarzwaldu u pokrajini Baden-Württembergu u Njemačkoj, području nadaleko poznatom po višnjama i voćnoj rakiji. Vjeruje se kako se ova torta počela praviti krajem 16. stoljeća, ali originalni recept i njegov autor nisu ni danas poznati.
Potrebno vam je:
Kora:- 5 jaja
- 150 grama šećera
- 2 kašike Kandit Dessert Chef kakaa
- 1 žlica brašna
- malo cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 500 grama višanja
- 100 grama šećera
- 50 grama gustina
- malo voćnog soka
- 1 dcl ruma
- 2,5 dl mlijeka
- 50 grama šećera
- 30 grama gustina
- vanilin šećer
- 60g maslaca
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Od navedenih sastojaka za koru ispeći dva biskvita.
- Pomiješati 500 grama višanja i 100 grama šećera i staviti da provri. U vrelu smjesu dodati 50 grama gustina pomiješanog sa malo voćnog soka. Dodati rum i dobivenom vrelom smjesom preliti donju koru.
- Skuhati mliječni fil (postupak kao kod pudinga) i u hladnu smjesu dodati maslac.
- Istuči slatko vrhnje da bude čvrsto.
- Filovati ovim redom: kora – voćni fil – mliječni fil – istučeno slatko vrhnje – krema – kora – istučeno slatko vrhnje.
0 komentari:
Objavi komentar