nedjelja, 1. prosinca 2013.

Švarcvald torta
Schwarzwald torta predstavlja jednu od najpoznatijih torti koja je dobila ime po Schwarzwaldu u pokrajini Baden-Württembergu u Njemačkoj, području nadaleko poznatom po višnjama i voćnoj rakiji. Vjeruje se kako se ova torta počela praviti krajem 16. stoljeća, ali originalni recept i njegov autor nisu ni danas poznati.

Potrebno vam je:

Kora:
  • 5 jaja
  • 150 grama šećera
  • 2 kašike Kandit Dessert Chef kakaa
  • 1 žlica brašna
  • malo cimeta
  • 1 prašak za pecivo
Voćni fil:
  • 500 grama višanja
  • 100 grama šećera
  • 50 grama gustina
  • malo voćnog soka
  • 1 dcl ruma
Mliječni fil:
  • 2,5 dl mlijeka
  • 50 grama šećera
  • 30 grama gustina
  • vanilin šećer
  • 60g maslaca
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka za koru ispeći dva biskvita.
  2. Pomiješati 500 grama višanja i 100 grama šećera i staviti da provri. U vrelu smjesu dodati 50 grama gustina pomiješanog sa malo voćnog soka. Dodati rum i dobivenom vrelom smjesom preliti donju koru.
  3. Skuhati mliječni fil (postupak kao kod pudinga) i u hladnu smjesu dodati maslac.
  4. Istuči slatko vrhnje da bude čvrsto.
  5. Filovati ovim redom: kora – voćni fil – mliječni fil – istučeno slatko vrhnje – krema – kora – istučeno slatko vrhnje.

0 komentari:

Objavi komentar