nedjelja, 1. prosinca 2013.

Išleri
Prhki kolačići povezani kremom i preliveni čokoladom - Išleri poznata su slastica ukorijenjena kao blagdanski kolači kontinentalne Hrvatske.
Malo je poznato kako naziv najdražih kolača dolazi od imena mjesta Bad Ischl u Gornjoj Austriji, omiljenim toplicama kraljevske obitelji, posebice Franje Josipa i ostalih članova habsburškog dvora. Kolači su odavno postali popularni i izvan Austrije zahvaljujući turistima koji su posjećivali toplice. Jedna od znamenitosti Bad Ischla je i slastičarna Zauner, otvorena još 1821.godine, a do današnjih dana njeguje kraljevsku atmosferu.
Možete li odoliti ovom slatkom pozivu za kušanje ?

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 40 g šećera
  • 1 žumance
  • cimet
  • 60 g badema
  • džem od ribizla
  • 100g Kandit Dessert Chef čokolada za kuhanje

Priprema:

  1. Brašno umiješati sa sitno isjeckanim maslacem, dodati grubo sjeckane bademe, šećer, cimet i žumance.
  2. Umijesiti tijesto i kad je već glatko staviti ga u frižider na minimum pola sata.
  3. Tijesto razvaljati na 3-4 mm debljine i praviti krugove veličine 6-7 cm.
  4. Krugove staviti na pleh postavljen papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
  5. Kad su se kolačići ispekli i malo ohladili, spajati dva kruga sa džemom.
  6. Gotove zalijepljene krugove umakati u otopljenu čokoladu.

0 komentari:

Objavi komentar