Prhki kolačići povezani kremom i preliveni čokoladom - Išleri poznata su slastica ukorijenjena kao blagdanski kolači kontinentalne Hrvatske.
Malo je poznato kako naziv najdražih kolača dolazi od imena mjesta Bad Ischl u Gornjoj Austriji, omiljenim toplicama kraljevske obitelji, posebice Franje Josipa i ostalih članova habsburškog dvora. Kolači su odavno postali popularni i izvan Austrije zahvaljujući turistima koji su posjećivali toplice. Jedna od znamenitosti Bad Ischla je i slastičarna Zauner, otvorena još 1821.godine, a do današnjih dana njeguje kraljevsku atmosferu.
Možete li odoliti ovom slatkom pozivu za kušanje ?
Malo je poznato kako naziv najdražih kolača dolazi od imena mjesta Bad Ischl u Gornjoj Austriji, omiljenim toplicama kraljevske obitelji, posebice Franje Josipa i ostalih članova habsburškog dvora. Kolači su odavno postali popularni i izvan Austrije zahvaljujući turistima koji su posjećivali toplice. Jedna od znamenitosti Bad Ischla je i slastičarna Zauner, otvorena još 1821.godine, a do današnjih dana njeguje kraljevsku atmosferu.
Možete li odoliti ovom slatkom pozivu za kušanje ?
Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 g maslaca
- 40 g šećera
- 1 žumance
- cimet
- 60 g badema
- džem od ribizla
- 100g Kandit Dessert Chef čokolada za kuhanje
Priprema:
- Brašno umiješati sa sitno isjeckanim maslacem, dodati grubo sjeckane bademe, šećer, cimet i žumance.
- Umijesiti tijesto i kad je već glatko staviti ga u frižider na minimum pola sata.
- Tijesto razvaljati na 3-4 mm debljine i praviti krugove veličine 6-7 cm.
- Krugove staviti na pleh postavljen papirom za pečenje i peći na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
- Kad su se kolačići ispekli i malo ohladili, spajati dva kruga sa džemom.
- Gotove zalijepljene krugove umakati u otopljenu čokoladu.
0 komentari:
Objavi komentar