Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica hladne vode
6 žlica glatkog brašna
2 žlice kakaa
1/2 prašak za pecivo
Fil:
500 ml slatke pavlake
1 vrećica želatine
Glazura:
200 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca ili margarina
4 žlice ulja
Priprema:
Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i prasak za pecivo. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka.
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).
Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa pavlakom.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom slatke pavlake, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati slatkom pavlakom, staviti drugu koru i premazati sa malo glazure. (tortekolaci.com)
Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica hladne vode
6 žlica glatkog brašna
2 žlice kakaa
1/2 prašak za pecivo
Fil:
500 ml slatke pavlake
1 vrećica želatine
Glazura:
200 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca ili margarina
4 žlice ulja
Priprema:
Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i prasak za pecivo. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka.
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).
Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa pavlakom.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom slatke pavlake, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati slatkom pavlakom, staviti drugu koru i premazati sa malo glazure. (tortekolaci.com)
0 komentari:
Objavi komentar