srijeda, 11. prosinca 2013.

http://www.nestle-dessert.hr/Images/Recipe/main/2e5703c.jpgSastojci:


Biskvit:

    6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica hladne vode
    6 žlica glatkog brašna
    2 žlice kakaa
    1/2 prašak za pecivo

Fil:

    500 ml slatke pavlake
    1 vrećica želatine

Glazura:

    200 g čokolade za kuhanje
    150 g maslaca ili margarina
    4 žlice ulja

Priprema:

Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i prasak za pecivo. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka.
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).
Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa pavlakom.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom slatke pavlake, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati slatkom pavlakom, staviti drugu koru i premazati sa malo glazure. (tortekolaci.com)

0 komentari:

Objavi komentar