petak, 6. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/kokos-torta-sa-cokoladnim-ananansom.jpgSastojci

    200 g kokosa
    400 ml obranog mleka
    150 g šećera
    2 kesice želatina
    400 ml slatke pavlake
    200 g čokolade
    800 g ananasa iz kompota
   

Priprema

U šerpi zagrejati mleko, dodati kokos i šećer i kratko prokuvati. Razmućen želatin staviti u kokos masu, promešati i ostaviti da se stegne. Čokoladu rastopiti u šerpi, dodati iseckan ananas, promešati i ostaviti da se prohladi. Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati smesu od kokosa i promešati. Dno kalupa posuti kokosom, sipati polovinu fila, staviti polovinu ananasa u čokoladi, sipati preostali fil i odgore drugi deo ananasa sa čokoladom. Doro ohladiti tortu i servirati.  (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar