Potrebno je:
- 450 g sitnijeg krompira
- 1 crvena čili papričica, naseckana
- 1 1/2 kašičice semana kima
- 4 čena belog luka
- 6 kašika ulja
- 1kašika soka limete
- 1/2 šolje vode
- 2 kašike paradajz paste
- 1/4 šolje bosiljka, naseckanog
- so po ukusu
Priprema
- Skuvajte krompir ali pazite da se ne raspadne. 2. Istucite seme kima u avanu zajedno sa belim lukom. 3. Zagrejte ulje u tiganju. 4. Dodajte ovu pastu od belog luka i kima, pastu od paradajza, sok limete, čili papričicu, so, bosiljak i šećer, dok se ulje ne odvoji. 5. Dodajte vodu i promešajte. 6. Dodajte krompir i dobro protresite. Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte na tihoj vatri oko 5 minuta. 7. Garnirajte sa bosiljkom i poslužite.NapomenaAko želite ljući sos dodajte više čili papričica.Količina4Vreme pripreme35 minuta
0 komentari:
Objavi komentar