utorak, 3. prosinca 2013.


 
 
Sastojci
  • 1 glavica karfiola
  • 8 ravnih kašika putera
  • 3 kašike soka od limuna
  • 1 i po kašičica rendane kore limuna
  • 2 kašike dižonskog senfa
  • so
  • malo blanširanog spanaća za dekoraciju 
    Priprema
    Zagrejte rernu na 200°C. Karfiol podelite na cvetove, operite ih i kuvajte 10 minuta u ključaloj, posoljenoj vodi, pa ih dobro ocedite i obrišite.

    Pleh obložite folijom i premažite s malo putera. Složite karfiol na foliju u jednom sloju, pa pospite solju. Pecite oko 20 minuta.

    Rastopite sav puter u manjoj šerpi na srednjoj vatri, pa umešajte senf, koru i sok od limuna i sklonite s vatre. Prelijte preko karfiola i pecite još 20 minuta ili dok karfiol ne bude pečen, ali i dalje al dente.
    hranazadusu.com. 
  • PRIJATNO ŽELI VAM MOJA KUHINJICA

0 komentari:

Objavi komentar