Sastojci
- 1 glavica karfiola
- 8 ravnih kašika putera
- 3 kašike soka od limuna
- 1 i po kašičica rendane kore limuna
- 2 kašike dižonskog senfa
- so
- malo blanširanog spanaća za dekoraciju PripremaZagrejte rernu na 200°C. Karfiol podelite na cvetove, operite ih i kuvajte 10 minuta u ključaloj, posoljenoj vodi, pa ih dobro ocedite i obrišite.hranazadusu.com.
Pleh obložite folijom i premažite s malo putera. Složite karfiol na foliju u jednom sloju, pa pospite solju. Pecite oko 20 minuta.
Rastopite sav puter u manjoj šerpi na srednjoj vatri, pa umešajte senf, koru i sok od limuna i sklonite s vatre. Prelijte preko karfiola i pecite još 20 minuta ili dok karfiol ne bude pečen, ali i dalje al dente. - PRIJATNO ŽELI VAM MOJA KUHINJICA
0 komentari:
Objavi komentar