četvrtak, 12. prosinca 2013.

Nepečeni kolač od zobi i čokolade

Sastojci:

  • 200 gr maslaca
  • 125 gr smeđeg šećera
  • 1 kašikica ekstrakta vanilije
  • 600 gr brzo kuhane zobi
  • 250 gr čokolade za kuhanje
  • 125 gr kikiriki maslaca
  1. Istopite maslac u tavi, pa dodajte šećer, vaniliju i zob.
  2. Kuhajte 2-3 minute na laganoj vatri, dok se sastojci dobro ne izmiješaju.
  3. Pola te mješavine stavite u kvadratni pleh dimenzija 23 cm.
  4. Čokoladu i kikiriki maslac zajedno istopite u jednoj šerpi, postepeno miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Premažite preko kore od zobi.
  6. Izmrvite ostatak smjese od zobi, stavite preko čokolade, pa nježno pristisite.
  7. Poklopite, pa ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 h.
  8. Izrežite na kocke, pa poslužite.Izvor: (www.kuhar.ba)

0 komentari:

Objavi komentar