09:10
Selma
Sastojci:
- 200 gr maslaca
- 125 gr smeđeg šećera
- 1 kašikica ekstrakta vanilije
- 600 gr brzo kuhane zobi
- 250 gr čokolade za kuhanje
- 125 gr kikiriki maslaca
- Istopite maslac u tavi, pa dodajte šećer, vaniliju i zob.
- Kuhajte 2-3 minute na laganoj vatri, dok se sastojci dobro ne izmiješaju.
- Pola te mješavine stavite u kvadratni pleh dimenzija 23 cm.
- Čokoladu i kikiriki maslac zajedno istopite u jednoj šerpi, postepeno miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
- Premažite preko kore od zobi.
- Izmrvite ostatak smjese od zobi, stavite preko čokolade, pa nježno pristisite.
- Poklopite, pa ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 h.
- Izrežite na kocke, pa poslužite.Izvor: (www.kuhar.ba)
0 komentari:
Objavi komentar