Sastojci
500 g lisnatog testa
10 belanaca
350 g šećera u prahu
350 g šećera
50 ml vode
Priprema
Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs)
Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/sampita.html#sthash.q1T9PQLx.dpufSastojci
500 g lisnatog testa
10 belanaca
350 g šećera u prahu
350 g šećera
50 ml vode
Priprema
Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs)
500 g lisnatog testa
10 belanaca
350 g šećera u prahu
350 g šećera
50 ml vode
Priprema
Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs)
Sastojci
Priprema- 500 g lisnatog testa
- 10 belanaca
- 350 g šećera u prahu
- 350 g šećera
- 50 ml vode
Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/sampita.html#sthash.q1T9PQLx.dpufSastojci
500 g lisnatog testa
10 belanaca
350 g šećera u prahu
350 g šećera
50 ml vode
Priprema
Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs)
0 komentari:
Objavi komentar