petak, 13. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/sampita.jpgSastojci

    500 g lisnatog testa
    10 belanaca
    350 g šećera u prahu
    350 g šećera
    50 ml vode
   

Priprema

Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs)
Sastojci
  • 500 g lisnatog testa
  • 10 belanaca
  • 350 g šećera u prahu
  • 350 g šećera
  • 50 ml vode
     
Priprema

Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/sampita.html#sthash.q1T9PQLx.dpufSastojci

    500 g lisnatog testa
    10 belanaca
    350 g šećera u prahu
    350 g šećera
    50 ml vode
   

Priprema

Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar