petak, 13. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/skandinavski-cokoladni-kolac-13072012035254823.jpg
Sastojci

    500 g lisnatog testa
    10 belanaca
    350 g šećera u prahu
    350 g šećera
    50 ml vode
   

Priprema

Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs)

Sastojci
  • 170 g margarina
  • 200 g šećera
  • vanil-šećer
  • 3 jaja
  • 100 ml obranog mleka
  • 4 kašike čokolade u prahu
  • prašak za pecivo
  • 150 g brašna
  • 120 g čokoladnog kornfleksa
  • 150 g krupno sečenog oraha
Za preliv:
  • 200 g čokolade
  • 75 g margarina
  • 40 g meda
  • 2 kašičice instant kafe
     
Priprema 

 U činiji umutiti margarin sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati jaja, mleko, čokoladu u prahu, prašak za pecivo, brašno, kornfleks i orahe. Dobro umutiti i razliti masu u pripremlljen kalup. Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180*C, oko 25 minuta. U šerpu staviti čokoladu, margarin, med i instant kafu. Na laganoj vatri rastopiti sve sastojke i preliti preko pečene kore. Ostaviti kolač da se dobro ohladi. Iseći na štangle i servirati
Za izradu kolača i poslastica koristi se tamna čokolada za kuvanje. Najbolji način da je istopite je da se čokolada iseče na tanke listiće, stavi u posudu, rastopi na blagoj vatri ili na pari gde se ostavi dok ne bude potpuno tečna. Tako rastopljena čokolada se koristi za izradu poslastica ili za njihovo ukrašavanje. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/skandinavski-cokoladni-kolac.html#sthash.Bvf8XQj9.dpufSastojci

    500 g lisnatog testa
    10 belanaca
    350 g šećera u prahu
    350 g šećera
    50 ml vode
   

Priprema

Lisnato testo razviti oklagijom na potrebnu veličinu, ispeći u rerni zagrejanoj na 220*C i preseći nakon toga na pola. U šerpi kuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela. Ulupati čvrst sneg od belanaca, zatim dodati šećer u prahu i dobro umutiti. U šaum dodati malo sirćeta da bi se lakše umutilo. Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom. Ohladiti fil i premazati jednu koru, poklopiti drugom korom koja je prethodno isečena na kvadrate. Posuti šampitu šećerom u prahu. (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar