petak, 13. prosinca 2013.

http://www.gastro.hr/Images/im.ashx?Id=23960

Sastojci


  1. 6-8 crvenih paprika
  2. 2 žlice maslinova ulja
  3. luk
  4. 2 režnja češnjaka
  5. 1/4 kilograma mljevene junetine
  6. mješavina meksičkih začina
  7. žličica soli
  8. 1/4 žličice crnog papra
  9. žličica kima
  10. 2 šalice kuhane smeđe riže
  11. konzerva rajčice u komadima
  12. mala konzerva kukuruza
  13. veća konzerva smeđeg graha
  14. 1/2 šalice kiselog vrhnja
  15. 1/2 šalice peršina
  16. 1 i 1/2 šalice gaude

Priprema


  •     Zagrijte pećnicu na 180 celzijevih stupnjeva. Prepolovite i očistite paprike. Premažite ih uljem iznutra i izvana.
  •     Nauljite lim za pečenje pa stavite paprike. U velikoj tavi prepržite luk na dvije žlice ulja. Dodajte češnjak pa smanjite temperaturu i pirjajte još 3-5 minuta.
  •     Povećajte temperaturu i dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte dok meso ne izgubi ružičastu boju.
  •     Umiješajte meksički začin, sol, papar, kim, smeđu rižu, kockice rajčice, kukuruz, grah, peršin te kiselo vrhnje i sir.
  •     Napunite paprike i pecite ih 45-50 min. Izvadite ih, pospite sirom pa zapecite tri minute u pećnici dok sir ne dobije boju. (gastro.hr)

0 komentari:

Objavi komentar