Sastojci
1 pakovanje oblandi
Fil 1:
10 belanaca
250 g šećera
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog plazma keksa
Fil 2:
10 žumanaca
250 g šećera u prahu
250 g putera
Fil 3:
150 g čokolade
Za glazuru:
150 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema
Za prvi fil penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i keks i dobro promešati sastojke.
Za drugi, žuti, fil potrebno je na pari skuvati žumanca sa šećerom u prahu i ohladiti. Penasto umutiti puter, dodati u ohlađenu smesu od žumanaca i pažljivo umešati sastojke da bi se dobila homogena smesa. Žuti fil podeliti na dva dela, i u drugu polovinu fila dodati rastopljenu čokoladu i promešati kako bi se dobio treći čokoladni fil. Sva tri fila ohladiti. Pripremiti glazuru od čokolade i malo ulja.Filovati listove oblande sledećim redom: prvi list premazati filom od mlevenog keksa, preklopiti drugim listom oblande pa nafilovati žutim filom, ponovo preklopiti i filovati filom od mlevenog keksa, zatim ponovo staviti list i filovati čokoladnim filom. Preklopiti poslednjim listom oblande, premazati glazurom i ostaviti da se ohladi i stegne. Trikolori oblande iseći na štangle. (kuhinjica.rs)
1 pakovanje oblandi
Fil 1:
10 belanaca
250 g šećera
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog plazma keksa
Fil 2:
10 žumanaca
250 g šećera u prahu
250 g putera
Fil 3:
150 g čokolade
Za glazuru:
150 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema
Za prvi fil penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i keks i dobro promešati sastojke.
Za drugi, žuti, fil potrebno je na pari skuvati žumanca sa šećerom u prahu i ohladiti. Penasto umutiti puter, dodati u ohlađenu smesu od žumanaca i pažljivo umešati sastojke da bi se dobila homogena smesa. Žuti fil podeliti na dva dela, i u drugu polovinu fila dodati rastopljenu čokoladu i promešati kako bi se dobio treći čokoladni fil. Sva tri fila ohladiti. Pripremiti glazuru od čokolade i malo ulja.Filovati listove oblande sledećim redom: prvi list premazati filom od mlevenog keksa, preklopiti drugim listom oblande pa nafilovati žutim filom, ponovo preklopiti i filovati filom od mlevenog keksa, zatim ponovo staviti list i filovati čokoladnim filom. Preklopiti poslednjim listom oblande, premazati glazurom i ostaviti da se ohladi i stegne. Trikolori oblande iseći na štangle. (kuhinjica.rs)
0 komentari:
Objavi komentar