četvrtak, 5. prosinca 2013.


PRIPREMA
TIJESTO:
Pomiješajte ulje i vodu pa zakuhajte. U zakuhanu smjesu od ulja i vode dodajte brašno neprestano miješajući pa kuhajte pola minute dok smjesa ne postane gusta i jednolična. Smjesu ohladite na sobnoj temperaturi. U ohlađenu smjesu dodavajte jedno po jedno jaje sve miješajući rukama. Svako naredno jaje dodavajte tek kad se prethodno jaje potpuno sjedinilo s tijestom.
AGDA:
Šećer i vodu kuhajte do potrebne gustoće. U smjesu za agdu tada dodajte limunove kriške. Ostavite agdu da se ohladi da se ohladi na sobnoj temperaturi.
PRŽENJE TULUMBI:
Ulje zagrijte na vatri. Špricu za tulumbe (ili vrećicu sa nastavkom) napunite ohlađenom smjesom. U posudu sa zagrijanim uljem na vatri lagano spuštajte tijesto za tulumbe istiskano iz šprice. Tulumbe nije potrebno okretati jer će se same okretati u vrućem ulju. Pržite tulumbe dok ne pridobiju zlatnu boju. Tulumbe izvadite i stavljajte u ohlađenu agdu. Postupak ponavljajte dok ne ispržite svo tijesto za tulumbe. Tulumbe namočene u agdu ostavite tamo sve dok ne bude gotova naredna količina. Tulumbe poslažite u posudu pa prelijte sa ostatkom agde i stavite na hlađenje u hladnjak.

0 komentari:

Objavi komentar