petak, 13. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/vanil-bajadera.jpgSastojci

    100 g  putera
    50 g šećera
    2 kašike kakaa
    250 g mlevenog keksa
    100 g  iseckanih lešnika
    50 g soka od pomorandže
    400 ml obranog mleka
    1 kesica pudinga od vanile
    2 kašike šećera
    50 g putera

Glazura:

    100 g čokolade
    30 g putera
    malo vode



Priprema

Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati keks, lešnike, kakao i sok od pomorandže, a zatim sve promešati. Kalup obložiti sa papirom za pečenje i staviti smesu od keksa. Puding razmutiti sa malo mleka i skuvati u ostatku mleka sa šećerom. U prohlađen puding dodati puter i dobro umutiti. Puding premazati preko keksa i preliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti čokoladu, puter i malo vode). Bajaderu ohladiti i iseći na kocke.
Kao i sve poslastice za čiju pripremu se koriste puter i čokolada i ova sadrži znatno veću količinu kako ukupnih masti, tako i zasićenih masnih kiselina koje ubrzavaju proces ateroskleroze. (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar