Sastojci
100 g putera
50 g šećera
2 kašike kakaa
250 g mlevenog keksa
100 g iseckanih lešnika
50 g soka od pomorandže
400 ml obranog mleka
1 kesica pudinga od vanile
2 kašike šećera
50 g putera
Glazura:
100 g čokolade
30 g putera
malo vode
Priprema
Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati keks, lešnike, kakao i sok od pomorandže, a zatim sve promešati. Kalup obložiti sa papirom za pečenje i staviti smesu od keksa. Puding razmutiti sa malo mleka i skuvati u ostatku mleka sa šećerom. U prohlađen puding dodati puter i dobro umutiti. Puding premazati preko keksa i preliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti čokoladu, puter i malo vode). Bajaderu ohladiti i iseći na kocke.
Kao i sve poslastice za čiju pripremu se koriste puter i čokolada i ova sadrži znatno veću količinu kako ukupnih masti, tako i zasićenih masnih kiselina koje ubrzavaju proces ateroskleroze. (kuhinjica.rs)
100 g putera
50 g šećera
2 kašike kakaa
250 g mlevenog keksa
100 g iseckanih lešnika
50 g soka od pomorandže
400 ml obranog mleka
1 kesica pudinga od vanile
2 kašike šećera
50 g putera
Glazura:
100 g čokolade
30 g putera
malo vode
Priprema
Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati keks, lešnike, kakao i sok od pomorandže, a zatim sve promešati. Kalup obložiti sa papirom za pečenje i staviti smesu od keksa. Puding razmutiti sa malo mleka i skuvati u ostatku mleka sa šećerom. U prohlađen puding dodati puter i dobro umutiti. Puding premazati preko keksa i preliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti čokoladu, puter i malo vode). Bajaderu ohladiti i iseći na kocke.
Kao i sve poslastice za čiju pripremu se koriste puter i čokolada i ova sadrži znatno veću količinu kako ukupnih masti, tako i zasićenih masnih kiselina koje ubrzavaju proces ateroskleroze. (kuhinjica.rs)
0 komentari:
Objavi komentar