petak, 13. prosinca 2013.

http://www.gastro.hr/Images/im.ashx?Id=24988

Pripremite brz i jednostavan ručak s tunom, uz dodatak kapara, bosiljka, maslina...

Sastojci

konzerva tune u maslinovom ulju
1 konzerva kukuruza
3 žlice kapara
1 konzerva pelata
7 cherry rajčica
10 maslina
1 luk
3 režnja češnjaka
Sol, papar, maslinovo ulje
Origano, bosiljak
300g špageta
naranča

Priprema

    Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
    Ocijedite maslinovo ulje iz konzerve tune u posudu pa na njemu popržite luk narezan na kriške, dodajte češnjak narezan na ploškice, bosiljak, origano i cherry rajčice prerezane na pola pa kratko popržite.
    Luku dodajte pelate, lagano ih razlomite kuhačom i pustite da se pirjaju na laganoj vatri 10 min. posolite i popaprite.
    Nakon 10 min. dodajte isprani kukuruz, tunu, kapare i masline. Promiješajte, dodajte sok od pola naranče i pirjjate još 5 min.
    U umak dodajte špagete, dobro promiješajte i poslužite toplo. (gastro.hr)

0 komentari:

Objavi komentar